Ива Митева и Любомир Каримански създават коалиция Заедно, с която ще участват

...
Ива Митева и Любомир Каримански създават коалиция Заедно, с която ще участват
Коментари Харесай

Митева оглавява новата коалиция, ето кой влиза в Заедно

Ива Митева и Любомир Каримански създават коалиция " Заедно ", с която ще вземат участие на изборите. И двамата бяха от гражданската квота на " ИТН ".

" Мотивът за основаване на тази коалиция е двегодишното опълчване, гневът, омразата и обедняването на хората. Не сме там, където желаеме да бъдем, върнахме се обратно. Имаме потребност от обединяване, и от това, което се споделя, да стартира да се извършва. Всички дружно търсим умерена политика, която да ни докара до сигурност и непоклатимост. Червени линии няма да чертаем ", съобщи Митева по време на представянето на новия политически план.
-->

Митева изясни, че са водили доста диалози, но в последна сметка в обединението са се присъединили четири партии - " Зелените ", представлявани от Владимир Николов, " Социалдемократическа партия " на Тодор Барбалов, " Сбор " на Димитър Илиев, и " Движение на непартийни претенденти " на Минчо Христов.

Темите, по които новата коалиция ще работи, са обедняване и финансов напредък, битка с корупцията и правосъдна промяна, здравеопазаване, директна народна власт, както и мощна локална власт, посочи Митева.

Новата коалиция се състои от Коалиционен съвет, формиран от седем члена, в който влизат ръководителите на всяка една партия, както и Любомир Карамански, Юлиан Софрониев и Ива Митева.

Председател на обединението ще е самата Митева.

" Разбрали сме се да взимаме решенията с единогласие. Никой няма рекламация за листите и нито едно име не е обезпечено за листите. Търсим експерти и специалисти ", посочи тя.

Учредителите на обединението са водили диалози и с други партии, но не получили отвод от коалиране от останалите, а в противен случай - решили, че по този начин е по-добре, тъй като са стигнали до общото решение, че хора които са разпознаваеми в общественото пространство, били са мандатоносители и други е по-добре да не бъдат техни сътрудници на този стадий. “Хората на крайностите би трябвало да правят отстъпка крачна обратно и да търсим единодушие ”, безапелационна е тя. Митева сподели, че те ще търсят специалисти с качества и познания.

По думите ѝ алените линии би трябвало да престанат.

" Тези червени линии са дотегнали на хората, те желаят действително решение на проблемите им ", добави Митева.

Любомир Каримански означи, че техният блян ще бъде прекъсване на обедняването.

" Когато парите биват вложени в стопанската система, тогава ще имаме стабилно развиване. Когато по-голяма част ни гласоподават доверие, ще предложим преустановяване на нелоялните търговски практики на компаниите. Ние извеждаме преди политическата идеология икономическите и обществено битовите проблеми на хората. Ние залагаме на наличието, а не на лъскавата опаковка ", безапелационен е той.

Коалицията се явява на изборите на 2-ри октомври с упования да получи 10% на изборите.

" Основно се намираме в десния набор. Политиките, които ще вършим, ще бъдат център-дясно ", разкри той. Софрониев означи, че не считат, че Политическа партия имат десни политики.

Ива Митева разяснява и напускането на Има Такъв Народ и уточни, че  " огато политиките стартират да се разминават, човек е по-добре да си тръгне ”, и изясни, че не се е виждала с сътрудниците си от Има Такъв Народ и не знае каква тактика имат за идните избори. “Винаги съм заявявала, че не съм била член на Има Такъв Народ ", подсети тя.

По думите ѝ при присъединяване на предходни избори е обикаляла в страната и е видяла, че страната ни не се развива. " За 32 години не видях това развиване, за което се пробват да ни обяснят всички. Мисля, че би трябвало да спрем с нападките - личностите и партийните, да търсим общото и да вървим напред ", безапелационна е тя.

Карамански също разяснява напускането на ИТН.

" Това, което не ни доближи е, че ние бяхме в ролята на специалисти, не сме взели участие във взимането на политическите решения. Поставяме началото на нов вид политика, която да сложи края на политическата обърканост ", заяви той и акцентира, че хората се нуждаят от прекъсване на обедняването и европейски приходи. 

/БГНЕС/
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР